Meh Jenguk~Blog alin

Dapur Tanpa Sempadan...

Monday, July 25, 2011

day 18 - benda paling mahal yang anda pernah beli dengan duit sendiri


Kalau nak benda yang terbaru, rasanya beberapa bulan lepas lulu baru beli Nikon D3100.. 
Campur itu ini, semuanya 2k juga...ngee..


Tapi, sebenarnya (dah lama tak beli) lulu ada satu hobi yang tak dapat tertolong...
Syukurlah dah lama tak buat... boleh kosong poket...huhu..


Lulu suka ke kedai Levi's.. Lepas tu bila surfing, selalu tengok Levi's store..
Betul suka jenama ni...
Jeans yang berkualiti, bila selalu pakai, jeans tu macam boleh kendur tau..
tapi bila cuci, dah ketat balik... betul aneh..
Tapi pakai memang selesa...


Harga memang mahal..
Kira boleh dapat mungkin 2 pasang jeans jenama biasa jika berbanding jeans levi's..
Lulu ada beberapa jeans..
Namun, ada 1 ni, yang dah beli beberapa tahun, tak pernah pakai lagi..
siyes membazir.. itulah sampai sekarang dah tak 'menabung' kat Levi's Store lagi...ngee..



oleh kerana tak pakai, jeans tu memang masih baru dan ada bau kedai lagi..
hoho, beli dalam RM2++ dah tak ingat... Low cut ni memang lawa..
Tengok 2 button tu...


Tapi sebenarnya ada beberapa jeans lagi selain ni..


Tapi, malangnya, bukan jeans Levi's saja yang membuatkan lulu terpaut dengan jenama Levi's..
Tapi baju/dress nya juga...
sehelai dalam RM1++ macam tu..
Biasanya, bila fashion baru datang, saiz tak banyak..
Dalam 2 pasang 1 saiz..
so, siapa cepat dia dapat..



Eh, belek-belek baru perasan takde beli baju warna biru...
Harus ke lulu ke Levi's store esok??  ;)



Terasa macam buka blog jual pakaian bila ambik gambar-gambar ni semua..
Ada banyak lagi sebenarnya, tapi lain kali jer kita upload...



Rasanya inilah benda yang paling mahal lulu pernah beli..




P/S - Tamat cabaran hari ke 18 ~baca~






.

Britain's tallest girl: Jessica Pardoe, 18

Many of her peers love nothing more than finishing off an outfit with a pair of vertiginous heels.
But at 6ft 9in – with size 11 feet – Jessica Pardoe doesn’t get to wear stilettos very often.
For Britain’s tallest teenage girl, shopping for shoes is more of a chore than a hobby. 

‘I have to buy them from specialist shops on the internet,’ says 18-year-old Miss Pardoe. ‘I would love to be able to pop out and buy a cheap pair, but the minimum cost is around £50.’
Tailoring can also mean trouble, with the art and design student having a 38in inside leg.
‘I haven’t ever heard of any woman with longer legs than mine,’ she says. ‘Fortunately I  can buy fashionable clothes  online – although they are much more expensive.’

Despite these annoyances, Miss Pardoe doesn’t let her height get her down.
‘I’m really proud to be this tall,’  she stresses. ‘It does make me  more noticeable, but I don’t mind being a bit different. And it has so many advantages.
‘I love going to music festivals, and it’s great to be able to see over everyone’s heads in a crowd.’
During one such event this  month she was swamped with requests for photos and a Facebook page which was set up in her  honour – titled ‘The 8 foot Girl At Wakestock 2011’ – has garnered almost 4,000 fans.

Her mother Lisa, 41, measures just over 6ft while father Andrew, 43, is two inches shorter than Miss Pardoe at 6ft 7in – the same height as England striker Peter Crouch. Their daughter appears to have stopped growing about 18 months ago.
Although she is ‘single right now’, Miss Pardoe claims that men ‘don’t seem to mind my height at all’, adding: ‘I have had a few boyfriends and go on dates.’
If she does need advice on coping with her size, there is one family member she can look up to. Little brother Niall, 17, is 6ft 10in.
Mother Lisa, an administrator, who is divorced, said: 'When Jess was born she weighed 8Ib 10oz and measured a long but not unusual 53cms from head to toe. But by the time she was 18 months she was much taller than other girls of her age.



'In fact, as she sat in her pushchair passers-by used to give me strange looks as I’m sure they believed she was too big to still be sat in it.'
Within weeks of starting secondary school Miss Pardoe had grown to 5ft 9 in – the same height as the average British man.

Her mum adds: 'I expected Jess would be tall. After all, she has inherited both mine and Andrew’s genes. Then other relatives on both sides of the family are tall. Jess has an auntie who is 6ft 2in and an uncle who is 6ft 7in.
'That said I never expected Jess would continue to keep growing as she did – and I never expected her to end up quite as tall as she is now.'
Meanwhile, the teenager says she is used to ducking when she walks through doorways. 'I’ve got used to ensuring I don’t bump my head on low ceilings. And fortunately I sleep curled up on my side so am quite happy with a standard size bed.'

However, normal life does pose a few problems.
She explains: 'I recently enrolled for driving lessons. But when I sat in the car I simply couldn’t fit my legs under the wheel. The driving instructor pushed the seat back as far as it would go but it was hopeless.
'Luckily his nephew has a bigger car and with the seat pushed right back in that, eventually I fitted in.'
A spokeswoman for the Tall Person’s Club of Great Britain said last night they did not have a taller woman on their books.
Helen Porter said: 'At 6ft 9in this lady is exceptionally tall. I have checked our records and currently our tallest female member is 6ft 8in. We certainly believe at that height she must be the tallest teenage girl in Britain.'




.

BEN ASHAARI TANYA BERANI KE KRITIK BLOG AKU ?


Kritikan yang membina itu perlu bagi penambahbaikan...
Semoga dengan kritikan korang, akan membuatkan Lulu-Pages lebih berkualiti...
Sila kritik eh, istimewa untuk segmen encik ben..
Lain kali tak boleh kritik, ekeke...




P/S - Memenangi iklankan blog secara percuma?? [SINI]



.

Siapa nak dudel free?


Pernah join, tapi lulu tak dapat lagi dudel..
Puas godek blog cik cempaka ni, rupanya kena hack..
So, sekarang blog baru.. :)


Dudel pilihan lulu >> autumn..

CLOSE : 28 Julai, happy birthday ck cempaka ... :)





.

China siasat kedai Apple palsu


 Pihak berkuasa bahagian industri dan komersial China di Kunming mula melakukan pemeriksaan di semua kedai elektronik di bandar raya yang terletak di barat daya selepas seorang penulis blog rakyat Amerika Syarikat (AS) mendedahkan kewujudan kedai Apple palsu di sana.
Agensi berita Xinhua hari ini melaporkan pemeriksaan itu dilakukan selepas tiga buah kedai yang dinamakan 'Apple Stores', walaupun tidak berdaftar dengan Apple Inc. didedahkan di dalam Internet.
Pemeriksaan itu meliputi lesen perniagaan, permit yang dibenarkan bagi menggunakan jenama tersebut dan saluran pembelian bagi setiap kedai, kata pekerja jabatan industri dan komersial.
Keputusan daripada pemeriksaan tersebut akan diumumkan tidak lama lagi.
Sebanyak tiga buah kedai Apple yang didakwa palsu ditemui seorang penulis blog kembara yang menggunakan nama samaran BirdAbroad.
Dia memuat-naik gambar-gambar kedai tersebut dan mencabar kedai itu membuktikan status sah dan hak menggunakan logo Apple.
Pendedahannya itu menarik minat media serta pengguna Internet.
Apple mempunyai empat buah kedai yang sah di Beijing serta Shanghai dan tiada di wilayah Kunming mahupun Yunnan.
Syarikat itu mempunyai 13 pengedar yang sah di Kunming.



P/S - Ingin memenangi iklan blog percuma ? [KLIK]
 ~Cerita terdahulu BACA



.

Tahan sakit 7 jam


Dua pelajar Tingkatan Dua Sekolah Tuanku Abdul Rahman (STAR), Ipoh terpaksa menanggung kesakitan hampir tujuh jam sebelum diselamatkan bomba dan penyelamat akibat cedera disengat tebuan ketika mendaki Gunung Bubu, Ulu Kenas, di sini petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 3 petang itu, Muhammad Adli Aiman Razali dan Mohd Harith Zainudin, masing-masing berusia 14 tahun, cedera terutama di muka dan seluruh badan akibat disengat tebuan tanah sebelum dibawa turun anggota Bomba dan Penyelamat Kuala Kangsar, malam kelmarin.

Kedua-dua mereka yang kini dirawat di Hospital Kuala Kangsar (HKK) dilaporkan stabil dan dijangka keluar hospital hari ini. Mereka antara 26 pelajar dan tiga guru pengiring STAR yang menyertai ekspedisi berkenaan.
Menceritakan detik cemas itu, Muhammad Adli, berkata dia bersama pelajar lain termasuk guru pengiring mula mendaki gunung berkenaan kira-kira jam 9 pagi sebelum tiba di lokasi kejadian kira-kira jam 3 petang apabila secara tiba-tiba diserang tebuan tanah.

“Sebaik diserang, saya dan Mohd Harith lari bertempiaran serta sempat menjerit kepada rakan lain termasuk guru supaya menyelamatkan diri.

“Keadaan menjadi kelam-kabut apabila masing-masing lari menyelamatkan diri.
“Bagaimanapun, keadaan kembali tenang setengah jam kemudian sebelum saya diberi rawatan awal oleh guru,” katanya ketika ditemui di HKK di sini, semalam.
Muhammad Adli berkata, tebuan tanah itu menyerangnya selepas dia dan Mohd Harith terpijak sarang serangga berbisa itu ketika mendaki.



P/S - Ingin memenangi iklan blog percuma ? [KLIK]



.

Terkejut lihat objek terbang


Seorang pemandu bas ekspres hanya mampu tergamam kerana tidak menyangka objek terbang seperti Superman yang terhempas di depan cermin kenderaan dan disangka tayar kereta rupa-rupanya adalah mayat seorang penunggang motosikal.

Dalam kejadian pukul 2.30 petang di Kilometer 404.7 Lebuh Raya Utara-Selatan itu, pemandu bas ekspres Transnasional, Ismail Naim, 52, dalam perjalanan dari Teluk Intan, Perak menuju ibu negara apabila ternampak satu objek berwarna hitam 'terbang' di udara sebelum jatuh terhempas di atas cermin bas yang dipandunya.
Dia yang terkejut bagaimanapun sempat mengawal bas daripada terbabas sebelum berhenti untuk menyiasat objek 'terbang' yang kemudian terseret di bawah kenderaannya.

Ismail berkata, dia yang mulanya menyangka objek tersebut adalah tayar tercampak dari kereta di hadapannya begitu terkejut apabila menemui seorang lelaki berlumuran darah tersangkut di bawah tayar belakang bas dipandunya.
"Saya perasan ada objek terbang seperti Superman terhempas di depan cermin bas dan melalui cermin sisi, saya lihat ia berwarna hitam dan menyangka ia tayar kereta.

"Saya langsung tidak terfikir ia adalah penunggang motosikal yang sebelum itu merempuh sebuah kereta yang terbabas pada penghadang jalan di hadapan saya. Saya bagaimanapun tidak perasan kereta jenis apa yang dirempuh mangsa kerana pemandunya terus melarikan diri," katanya ketika ditemui di tempat kemalangan di sini, hari ini.
Menurut Ismail, semasa kejadian, dia dalam perjalanan membawa 41 penumpang dari Teluk Intan ke Hentian Bas di Jalan Duta dan Puduraya dekat sini.

Ismail berkata, mujur semasa insiden itu dia berjaya mengawal bas daripada terbabas menyebabkan semua penumpang termasuk dirinya terselamat tanpa mengalami sebarang kecederaan.
Bagaimanapun, lapan kenderaan yang mengekori di belakang termasuk sebuah lagi bas ekspres dan sebuah motosikal terpaksa berhenti mengejut menyebabkan mereka gagal mengelak daripada merempuh antara satu sama lain.
Kejadian itu menyebabkan kelapan-lapan kenderaan terbabit remuk tetapi semua pemandu dan penumpang selamat.

Sementara itu, pasukan Bomba dan Penyelamat yang dikejarkan ke tempat kejadian mengambil masa lebih sejam untuk mengeluarkan mayat mangsa, Syafiq Aswadi Hishamuddin, 23, pelajar Universiti Kuala Lumpur (UniKL) yang tersepit di bawah tayar bas.

Syafiq Aswadi yang berasal dari Taman Guchil, Jalan Guchil Bayam, Kota Bharu, Kelantan, dan menjalani latihan di Sungai Buloh mati di tempat kejadian akibat cedera parah di bahagian perut dan kepala.
Mayat mangsa dihantar ke Hospital Kuala Kubu Bharu untuk dibedah siasat dan punca kemalangan masih dalam siasatan.




P/S - Ingin memenangi iklan blog percuma ? [KLIK]



.

Kemalangan ngeri


Seorang guru sekolah menengah maut manakala adik angkatnya cedera parah apabila kereta yang dinaiki terbabas sebelum melanggar kenderaan dari arah bertentangan di KM 33.7 Jalan Johor Bahru-Kota Tinggi berhampiran Ladang Tai Tak di sini kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira pukul 4.45 petang itu, mangsa, Nur Zakiah Umar, 29, maut di tempat kejadian setelah tercampak keluar dari kenderaan terbabit sebelum terperosok di bawah kenderaan yang dilanggarnya.
Manakala adik angkatnya yang juga seorang guru, Azuanurhuda Abdul Rahman, 24, mengalami kecederaan parah dan dirujuk ke Hospital Sultanah Aminah (HSA), Johor Bahru.
Difahamkan, sebelum kejadian Nur Zakiah yang memandu Toyata Rush dari Melaka tiba ke Johor Bahru untuk menjemput adik angkatnya membeli-belah.

Apabila tiba di lokasi kejadian, kenderaan terbabit dipercayai hilang kawalan lalu memasuki lorong bertentangan sebelum merempuh sebuah kenderaan Toyota Hilux.
Akibat kemalangan itu, kedua-dua mangsa tercampak keluar dari kenderaan dan Nur Zakiah terperosok di bawah kenderaan manakala Azuanurhuda jatuh di bahu jalan.

Pemandu Toyota Hilux itu yang memandu sendirian hanya mengalami cedera ringan.
Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Supritendan Osman Muhammad Sebot ketika dihubungi mengesahkan kejadian tersebut.




P/S - Ingin memenangi iklan blog percuma ? [KLIK]


.

"MEGA GIVEAWAY AMALINA BEST!!"




itu semua adalah senarai sponsor.. gila banyak wei, selama lulu buat GA tak pernah lagi begitu banyak... Dah banyak sponsor, hati ni tertarik-tarik nak juga join... Teringat GA Yuyu Zulaikha hari tu, (lulu antara pemenangnya-yeah), tak mustahil lah boleh menang, kan?? kita kena positif..

Bila ditanya antara hadiah pilihan lulu.. hoho semua pun best..


Siyes, teringin sangat nak makan benda ni.. entah bila agaknya dapat merasa..
MACAROON YANG MEMANG SUPERB DARIPADA KAK YONG :)



Hoho, memang nak sangat memiliki shawl.. apatah lagi design terkini.. :)
LATEST SHAWL YANG UP-TO-DATE DARIPADA SCARFSWEETHONEY :)




Ni pun best kalau dapat..tak pernah lagi ada orang doodlekan Lulu Caldina..
CHIBDILE YANG SANGAT MENAWAN HATI DARIPADA SYAFEIKA EDORA :)


 Tag 3 orang???
Wah memang tag terpantas ni sebab malam ni (25hb) pukul 8 sudah tutup... Sempat lagi ni..






.

 

Lulu pages Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!