Meh Jenguk~Blog alin

Dapur Tanpa Sempadan...

Sunday, January 15, 2012

8 game android yang paling famous


Setakat ni lulu dah guna galaxy tab berbulan... dan sedang dalam rancangan untuk tukar hp juga ke android.. Lagi mesra alam gitu eh.. ekeke..


So, bila dah lama pakai android, selalu gak download game kat market...
Dan tau banyak juga mengenai game yang best, dan download free jer kat market. Yang free tu yang best.. Download, main... Tak best, remove... meh lulu kongsikan 8 game android kegemaran lulu...
Bagi lulu inilah antara game yang terbaik..
Lulu akan senaraikan, dari yang paling lulu addict..
Nak tau bagaimana addictnya, sila lah menghabiskan masa anda melayari game itu o_O




1. Paradise Island..
Dari mula beli tab, dah 'tersangkut' dengan game ini. Game yang memerlukan kita bina bangunan, pokok dan sebagainya untuk menjana dollar dan juga piastres. Gila kena sabar main game ni... Perlu diingat, kalau nak buat banyak banggunan, kena ada sumber janakuasa elektrik dan tenaga kerja yang mencukupi.. Tak cukup, kena upgradelah kan.. Dan yang paling bestnya, game ni ada musim tau.. Hari tu masa thanksgiving, siap kena punggut buah untuk cukupkan syarat buat hotel dan restoran sempena thanksgiving.. Dan musim yang baru jer habis, krismas.. Lengkap dengan pokok krismas, yang bila kita klik jer, bunyi lagu krismas tu akan berkumandang dan salji pun turun.. hoho, bestnya.............. Dalam game ni juga kena selalu alert dengan reward.. Banyaknya reward itu juga menentukan cepatnya level-up.. (lulu skrg level 29)





2. Rock The Vegas..
Ini adalah game yang dikeluarkan oleh pengeluar yang sama dengan game pertama tadi..  Maka tak hairanlah kalau cara-cara main game ini ada banyak persamaan.. Namun rasanya game ini lebih mudah dan bangunannya lebih real berbanding paradise island. Game yang baru ini, memaparkan 'kehidupan' sebenar di Las Vegas.. Bestnya, kat game ni boleh main jack pot, bukan untuk berjudi duit, tapi untuk mendapatkan extra 'power'.. banyaklah membantukan.. Tapi yang tak bestnya, kalau nak tambah tanah/kawasan, kena add ramai kawan dulu.. kat sini pun ada musim yer ;) (lulu sekarang level 27)




3. Fruit Ninja Free
Bestnya game ni, sebab 'jari' kita tu macam ninja bila potong buah-buahan yang terbang-terbang tu kan.. Buah tu lak, macam buah sebenar, sebab bila kena ninja, terbelah 2, lengkap dengan bunyi dan kesan percikan buah.. Lulu selalu bergurau bila main game ni, dengan mengatakan nak kenduri, sebab dalam game ni, kita kena 'belah' banyak buah untuk dapatkan markah yang banyak... ngee, sakit jari...




4. Paper Toss
Rasanya game ni memang sesuai kalau tengah tension.. Cubalah korang masukkan gumpalan kertas kedalam tong sampah... Agaklah dengan jarak dan ada lak kipas kat situ kan.. Huh kalau tong sampah tu dekat, senanglah, tapi kalau jauh.... susah nak masuk...




5. NinJump
Yeah, mari jadi ninja, lompat-lompat dari satu bangunan ke bangunan yang lain.. Hiah Hiah, langgar benda yang sama (burung, senjata ninja) boleh terbang laju ke atas... hati-hati terlanggar dinding atau ninja lain yang sedang turun macam spiderman ke bawah... arrghhhhhhh, jatuh, game over..





6. Mine Gold
Mari melombong!!!! Game yang sangat mencabar.. Sebab, kalau terlombong batu, nilainya rendah... Ada emas besar dan kecil.. Emas besar tinggi nilainya, tapi berat nak angkat.. Masa terbuang begitu sahaja.. Dan diamond yang kecil ringan, namun nilai yang sangat tinggi... Berhati-hati juga dengan dinamit yang boleh meletup kalau terlombong.. Sebab bila meletup, semua 'khazanah' kat bawah tanah akan meletup...




7. Marble Blast
Dulu lulu suka main game 'ZUMA' kat pc.. Dan game ini memang serupa sangat dengan zuma.. Memang mencabar nak buang marble tu bila marble tu keluar laju dan tersusun sampai 3 baris.. Namun yang bestnya, ada bantuan-bantuan istimewa sepanjang game itu.. (lulu skrg dah level 67~ syabas...ekeke)










8. Angry Bird..
Memula ada tablet, game ini memang harus okey.. Rasanya setakat ni ada 3 game angry bird ni. Angry bird, Angry Bird Rio dan Angry Bird Season.. Jangan tanya macam mana nak main, semua orang tahu main kan????




Semua game kat android selalunya akan sering update.. So, game tu memang lebih menyeronokkan..
Akan datang ni tak tahulah game apa lagi yang akan menarik perhatian lulu kan.. Namun, rasanya ini adalah perkongsian yang menarik buat semua.. Selama lulu surf kat internet, memang susah nak cari dalam bahasa kita.. memanjang jer orang putih.. Lain kali lulu kongsi mengenai widget yang menarik kat android lak eh...












.

10 Penyokong CHELSEA:

NighBerkz Ent on January 12, 2012 at 11:43 AM said...

heheh best.. permainan java lak yang pames x de???


http://nighberkz.blogspot.com

aku , dia & cinta... on January 12, 2012 at 11:57 AM said...

ehhhh..sume game tu kita men lar...weee..best kn...

Fathiah Hamim on January 12, 2012 at 12:20 PM said...

awesome lah! saya terus download sambil baca satu2 game neh.
guna tab jugak, tapi taktau nak amek game apa hehe

maszull on January 12, 2012 at 12:53 PM said...

assalamualaikum Lulu...wah byknya games mesti best2kan...mcm rasa nak cuba plak..:)

ajak on January 12, 2012 at 2:11 PM said...

asalam ...salam kenal ... saya new bie ... dah jadik follower awak ..sudilah kiranyer menjadik follower saya gakk..tq.

Cik Eka on January 12, 2012 at 11:19 PM said...

eka suka men fruit ninja..buah dia cm buah betul kan..geram jerrr..hihihi

Gen2Merah on January 12, 2012 at 11:25 PM said...

wahhh Luluu.. kebetulan lak saya baru nak belajar explore hp Note baru saya ni... macam best plak bole donlod2 game ni kan... nanti sy nak try game suma ni.. ekkekeke...

saya masi tak reti la tengok fansen2 nya ni.. huhuhu

Lulu Caldina on January 12, 2012 at 11:39 PM said...

laaa, lama2 retilah kan Gen2..muehehe

cerita best on January 14, 2012 at 1:11 AM said...

pakjoe suka main fruit ninja besttttttttttttt hahahhaa

Anonymous said...

game pou yg best!!

ositinurain.blogspot.com


 

Lulu pages Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!