Pelbagai cara dibuat oleh pengusaha kuliner untuk memikat para pengunjung menyukai hidangan di restorannya. Dari mengandakan kelazatan makanan yang disajikan sehinggalah kreativiti menciptakan menu makanan super unik.
Seperti sebuah restoran di Jalan Sersan Bajuri, Bandung, yang menyajikan 'Steak Gajah' sebagai menu utama. "Bukan benar-benar daging gajah, tapi kerana menunya besar seperti badan gajah," ujar Dimas, pencetus idea steak tersebut.
Steak Gajah terdiri dari daging lembu, daging ayam, ikan yang ditumbuk, dibalut dengan planta, lalu digoreng dan dipanggang. Ramuan itu kemudian disajikan bersama udang goreng, kentang goreng, kacang, dan sos yang digoreng lalu dipanggang.
Sos yang tersaji di atas daging panggang berukuran cukup besar. Semuanya dihidangkan di pinggan kemudian disiram dengan sos tomata istimewa.
.
0 Penyokong CHELSEA:
Post a Comment