Friday, May 31, 2013

Perasa aiskrim yang lain daripada yang lain



Belacan sememangnya sedap jika dimakan bersama nasi dan adakalanya dicicah dengan buah-buahan. Namun bagaimana pula rasanya jika ia dimakan bersama aiskrim? Seorang warga Filipina, Ian Carancang nampaknya mempunyai idea untuk menggabungkan aiskrim buah-buahan tempatan dengan makanan tradisi rantau Asia Tenggara, belacan.

Belacan atau dikenali sebagai 'bagoong' dalam bahasa Filipina dibuat sebagai manisan dan dimakan bersama sorbet mangga hijau untuk kedai aiskrim popular di negara itu, Sebastian's. Yang pasti, anda dapat menghidu bau belacan sebelum merasa sorbet mangga hijau itu. Kemanisan pes itu akan menghentikan rasa masam buah mangga itu, sekaligus menggabungkan rasa tersebut dengan serasi sekali. Jika anda berpeluang ke Manila, Filipina, pastikan anda mengunjungi Sebastian's!






.

1 Penyokong CHELSEA:

MY on May 31, 2013 at 10:58 AM said...

jemput masuk = http://www.cintacinta4u.com/index.php/en/

 

Lulu pages Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!