Wednesday, November 16, 2011

Tuntutan nafkah anak artis ditangguh


Mahkamah Tinggi Syariah di sini pada Selasa, menangguhkan prosiding perbicaraan tuntutan nafkah dua anak penyanyi popular, Zainal Abidin kepada 14 Disember depan ekoran hakim yang mendengar kes tersebut sedang bercuti.

Kes itu sepatutnya didengar pada hari ini di hadapan Hakim Syarie Mohd Amran Mat Zain dan bekas isteri Zainal Abidin, Natasya Gabriel Abdullah selaku plaintif dijadualkan menyambung kembali keterangannya.
Pihak media dimaklumkan mengenai penangguhan tersebut oleh peguam syarie Norhusniah Husin yang mewakili Natasya manakala Zainal Abidin diwakili oleh peguam syarie Abdul Halim Bahari.
Natasya, 52, yang merupakan bekas model memfailkan permohonan pada tahun lalu bagi menuntut hutang nafkah dua orang anak daripada tahun 2002 berjumlah RM167,102.04 terhadap Zainal Abidin.

Wanita bertubuh tinggi lampau itu berkahwin dengan Zainal Abidin atau nama sebenarnya Zainal Abidin Mohamed, 51, pada 24 Mac 1987 dan pasangan itu disahkan bercerai pada 12 Disember 2000.
Hasil perkongsian hidup, mereka dikurniakan dua orang anak lelaki, Mikhail, 18, yang merupakan seorang autisme dan seorang anak perempuan, Timur yang kini berusia 16 tahun.
Selain itu, Zainal Abidin yang merupakan bekas vokalis kumpulan Headwind juga menghadapi tuntutan Natasya untuk mengubah perintah nafkah bulanan anak yang berjumlah RM200 dinaikkan menjadi RM1,200 sebulan untuk seorang anak.

Natasya pada permohonan itu turut memohon agar nafkah perbelanjaan hari raya berjumlah RM150 diubah menjadi RM300 seorang manakala belanja persekolahan Mikhail ditetapkan pada jumlah RM3,500 sebulan dan RM2,000 bagi pendidikan Timur.
P/S - Jom baca ni..
.

0 Penyokong CHELSEA:

 

Lulu pages Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!