Meh Jenguk~Blog alin

Dapur Tanpa Sempadan...

Wednesday, August 10, 2011

Sandwich Telur


Tiba-tiba teringin nak makan, jadi ianya menjadi juadah berbuka puasa kelmarin...
Terus kita kongsikan disini :)


  • Roti (lulu pakai warna kuning, lagii menyelerakan)
  • Cheese
  • Tomato dihiris
  • Planta/marjerin
  • Telur
  • mayonis

Kita buat telur dulu....
Telur direbus, nak banyak, letaklah beberapa biji.. Agak dah masak, keluarkan dan kupas... Lepas tu tenyeh dengan alat ni..


Dulu selalu sibuk nak tahu, macam mana kedai roti buat telur macam ni... Betul nak tau, sebab rasanya sedap sangat.... Jadi untuk sesiapa yang ada soalan yang sama, inilah resepinya......So, bila dah hancur macam dalam gambar ni, letak mayonis, nak banyak letak banyak, sedikit lada sulah dan perasa...


Dah jadi, simple jer rupanya buat ni.. Letak mayonis banyak lagii buatkannya sedap..

Ok, so, kita tempek-tempek je lah kat roti... Lapisan pertama leh sapu planta. cheese, lapisan kedua letak telur dan hirisan tomato... haa, dah siap.. Tengok kat kedai roti, sandwich simple macam ni berapa harga???



P/S - Terfikir nak buat burger lagi, nanti kita share resepi eh ... *wink..

~Atas permintaan ramai, segmen ni : lulu akan terima penyertaan sehingga pukul 10 malam ni (rabu)..



.

14 Penyokong CHELSEA:

whitecappuccino on August 10, 2011 at 3:54 PM said...

simple tapi sedap!

blogtilldrop on August 10, 2011 at 3:55 PM said...

nampak pun sedap..yummy

fRaMe+LenSeS on August 10, 2011 at 3:56 PM said...

Nampak sedap la awak. sila buat lebih n ata kat Nadh ye. :P ehhe.. T.T

asamasin on August 10, 2011 at 4:01 PM said...

sedap2..

aimaniman on August 10, 2011 at 4:04 PM said...

sedap dimakan ngan bandung cincau kat bawah tuw... http://ezaiza.blogspot.com/2011/08/segmen-kenali-blog-cute-kuini-2.html
jom klik dan folo akak x ruginyaa....

Alisya on August 10, 2011 at 4:09 PM said...

sandwich telur..one of my favourite jugak...

Don;t pick me!

leyzajamil on August 10, 2011 at 4:15 PM said...

ouh gitu rupanya nak tenyeh telor .. lulu guna pewarna kuning kat roti, macamana tu sy tak faham lah..

ArulchelseA on August 10, 2011 at 4:20 PM said...

jn la mcm ni lulu..mkin tergugat dah ni.. dah brkerut2 thn lapa ni..kih kih kih

Ct Arina on August 10, 2011 at 4:22 PM said...

aik? mane dpt roti kaler kuning? haha

ninie_azriena on August 10, 2011 at 4:27 PM said...

yeay !!
ninie mmg suka makan sandwich ni..
selalu gak beli..nak wat sndri pula ah nanti =)

Lulu Caldina on August 10, 2011 at 4:36 PM said...

@leyzajamil kak, kat kedai ader jer jual roti ni..ngee, biasa nampak warna putih kan??? rasanya sama jer lah

IeRa on August 10, 2011 at 4:46 PM said...

waaa~
nak try lah nant..
tengs lulu.. ;p

.*.WiE.*. on August 10, 2011 at 4:49 PM said...

hii awak.. rajin nya buat sendiri.. nampak sedap.. mesti sedap kan..

farhan on August 11, 2011 at 1:57 AM said...

sandwich telur memang favourite punye..sedap


 

Lulu pages Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!