[klik untuk tumbesaran]
Lauk berbuka kelmarin :)
meh kongsi bersama... Sesuai juga untuk kanak-kanak...
- Sawi Putih
- Udang, tak perlu banyak..
- Lada besar, hiris nipis
- Bawang putih, diketuk
- Sedikit air
- Sedikit sos tiram
- perasa
Panaskan sedikit minyak, masukkan bawang putih yang sudah diketuk.. Bila bawang putih sudah naik bau, masukkan udang... Goreng sekejap dan masukkan sawi putih. goreng sekejap, masukkan lada besar dan sos tiram..Goreng lagi, dan masukkan air dan perasa.. Pastikan sawi putih tidak terlalu masak (biar masih berwarna hijau, tengok dalam gambar), sebab bila sayur terlalu masak, khasiat akan hilang... terus angkat..
.
4 Penyokong CHELSEA:
baru ingat nak masak sayur sawi petang ni.. boleh buat mcm ni.. tp udang takde pulak.. tukar ikan bilis ajelah.. he..he..
Nyammiiiieee.. seswai disediakan waktu berbuka nanti... (",)
Pergh!!! Mabeles
Lulu...masakkan akak bole??? hehhehehe..windu lulu gak!! tadek idea la skrg nak update blog!
kak risa kamu a.k.a adik kesygan saya (eh..nak bgtau jugak) tak bape sihat !! masih awal prengnant kannn..
Post a Comment