Tuesday, August 9, 2011

Sawi putih masak udang..

[klik untuk tumbesaran]


Lauk berbuka kelmarin :)
meh kongsi bersama... Sesuai juga untuk kanak-kanak...


  • Sawi Putih
  • Udang, tak perlu banyak..
  • Lada besar, hiris nipis
  • Bawang putih, diketuk
  • Sedikit air
  • Sedikit sos tiram
  • perasa

Panaskan sedikit minyak, masukkan bawang putih yang sudah diketuk.. Bila bawang putih sudah naik bau, masukkan udang... Goreng sekejap dan masukkan sawi putih. goreng sekejap, masukkan lada besar dan sos tiram..Goreng lagi, dan masukkan air dan perasa.. Pastikan sawi putih tidak terlalu masak (biar masih berwarna hijau, tengok dalam gambar), sebab bila sayur terlalu masak, khasiat akan hilang... terus angkat..



.

4 Penyokong CHELSEA:

Hanis Azla on August 9, 2011 at 3:51 PM said...

baru ingat nak masak sayur sawi petang ni.. boleh buat mcm ni.. tp udang takde pulak.. tukar ikan bilis ajelah.. he..he..

Ce'gu JAERA on August 9, 2011 at 3:52 PM said...

Nyammiiiieee.. seswai disediakan waktu berbuka nanti... (",)

Ammar on August 9, 2011 at 4:11 PM said...

Pergh!!! Mabeles

Shiela Firdaus on August 9, 2011 at 4:34 PM said...

Lulu...masakkan akak bole??? hehhehehe..windu lulu gak!! tadek idea la skrg nak update blog!

kak risa kamu a.k.a adik kesygan saya (eh..nak bgtau jugak) tak bape sihat !! masih awal prengnant kannn..

 

Lulu pages Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!