- Udang
- Tepung goreng ayam (yang dalam kotak tu)
- Tepung gandum
- telur
- perasa
Kupas kulit udang, tinggal sedikit bahagian ekor.
Tepung gandung campur tepung goreng ayam (kalau nak tepung tu besar dan tebal, sila letak sedikit baking powder, tapi untuk udang dalam gambar tu, memang tak letak) letak sedikit perasa.
Pecahkan telur dan pukul sekejap (guna garpu).
Celup udang dalam telur, kemudian salutkan dengan tepung tadi...
Kemudian goreng..
.
14 Penyokong CHELSEA:
kalau la boleh amek dalam lappy udang nie...memang xde bende yang tinggal..hehe..:)
sedapnya... kalau akak tak sempat celup tepung lulu.. goreng kunyit dah abis dah..
sedap betul nampak.. udang goreng tepung mmg fav akak lulu..
aduyaiii ... dap nye menu
lulu...!!!! nak cikit... huhu... mesti lulu ni jenis yg rajin masak kan...
alaaaa kan dah terliurrrrr lulu niiiiii grrrr
jgn lupa pos ke sini sket...
@Norhisham Nordin masak sendiri memang sedap :)
@mynameismy cepat cari udang my..ngee
nak tiru la resipi ni nak buat kat umah.. tq cik lulu... udang mmg peberet
tergugat ni! haha
#saya buat contest lg.
slm...alamak sedapnya udang goreng tepung tu...mencabar keimanan org2 yg berpose...:)
sdpnya lulu masak...nak sikit..:)
whooa..sedap,,nak satu
Post a Comment