Meh Jenguk~Blog alin

Dapur Tanpa Sempadan...

Wednesday, February 16, 2011

Bloglist Lulu Caldina


Yeah, asal buat bloglist, mesti ada orang join..[KLIK SINI]
itu bermakna, semua nak berjaya...dan kita saling bantu membantu
untuk mempromosikan blog...yer tak?

Sebelum tu nak ucapkan terima kasih pada semua yang join..
Bagi yang tak berkesempatan, sila join lain kali...
sebab lulu akan rombak bloglist sekali lagi akan datang...
eheh lama lagi tu..

Jom, kita lihat, senarai terkini bloglist lulu...
Siapa yang bertuah!!!MySpace





• blog Lulu Caldina memang perghh..banyak informasi..
• dimiliki oleh blogger yg cute.. *ayat mengampu..seryesz nie..
• dapatlah naikkan sikit trafik yg keciput nie.. *promote je lebey..hihi..






  • Kite memang dah lama follow blog sis ni
  • Antara rakan blogger yang rajin support dan tinggalkan komen lepas baca entri(sayang sis muahhhh)
  • Entrinya memang meletop dan tak sah kalau tak singgah tiap2 hari
Sudilah terima gula-gula comel semanis sis L.U.L.U.C.A.L.D.I.N.A.




Saya nak tersenarai kerana:
a) Entry lulu menarik. Leh belajar dari situ.
b) nak cari ramai kawan



Kenapa aku nak???sebab..blog beliau nih..rajin juga updatenya...so..banyak juga info dalam dan luar negara aku boleh tahu sebelum orang lain tahu...kikikiki..tapi...mana beliau dapat infoinfo tu ye??bagus betul la...:)

Tak adalah niat nak promosikan blog tu..cuma nak tambah port melepak je...hehehhehe...kalau sudi la ya CIK LULU CALDINA :)



Blog Lulu Caldina adalah sebuah blog yang hebat dengan memaparkan pelbagai isu yang menarik serta mempunyai senarai peminat yang ramai.
Jadi dengan sebab itulah saya mahu tersenarai yang mana tidak secara langsung sebagai satu promosi bagi blog saya kepada para peminat blog Lulu Caldina yang ramai. Di samping itu kita dapat juga menjalankan kempen saling bantu-membantu sesama kita para blogger.


Saya nak join loglist Lulu Caldina coz sayer suka baca entri-entri kat blog dier yg kebanyakan nyer pasal isu semasa .. and the other reason why i want to join her bloglist because we are 'The Biggest Chelsea Fanatic In The World" Hehehe 


Ammar berminat promosi blog di Lulu Pages kerana blog Lulu adalah blog yang menarik dan sangat cantik. Blog yang penuh dengan info-info terkini dan hangat. Blog Lulu mempunyai pelawat yang ramai setiap hari. Jadi, rugilah kalau blogger tak nak join bloglist si cantik comel ni.


Kenapa aku nak???sebab..ramai yg join bloglist dia aku pon join la ..rajin juga updatenya...so..banyak juga info dalam dan luar negara aku boleh tahu sebelum orang lain tahu...kikikiki..tapi...mana beliau dapat infoinfo tu ye??rajin betul pasang spy n paparazzi...:)


nyatakan kenapa nak masuk BlogList Lulu::
1. sebab saya sudah jadi follower dia yang ke-742 (saja bagi tau)
2. sebab saya nak masuk BlogList Lulu la... 
3. sebab nak Lulu rajin Blogwalking


lkadsmlA

Perkahwinan yang pelik, tapi rasanya, satu idea yang bagus...ngee..


Dapatkah anda membayangkan perkahwinan anda dengan menggunakan Bulldozer?
Ini benar-benar terjadi di Jepun...ngee....
Best juga kan, berdiri kat situ, dengan gaun kahwin kembang-kembang...
Pegang-pegang tangan lagi dengan suami terchenta..
Tak perlu nak rasa takut, pemandu bawa laju...
Tapi, ekeke, awas kalau pemandu brek mengejut, boleh jatuh ke belakang...



Yang menariknya perkahwinan ini, pengantin, yang menaiki bulldozer, juga diiringi oleh banyak bulldozer yang lainnya..Agaknya, mereka sama2 meminati kenderaan ini..



P/S - Satu idea yang bagus, kat malaysia belum ada yang buat..nak try?




.

Bukti ianya wujud?


Penduduk di Kutai Barat, wilayah Kalimantan Timur digemparkan dengan kemunculan sepasang naga raksasa sebesar sepanjang 40 meter.

Haiwan itu dilihat menyusur di permukaan air di Sungai Mahakam yang menghubungkan Riam Haloq, Kampung Long Tuyoq, Kecamatan Long Pahangai di sini.
Naga raksasa seperti ular itu didapati melintas di sungai ini diyakini masyarakat suku Dayak sebagai naga.
Berdasarkan maklumat yang diperoleh akhbar Tribun, peristiwa kemunculan naga tersebut berlaku pada 29 Januari lepas.

Pada hari kejadian, sejumlah penumpang dan pemandu sebuah bot panjang yang dalam perjalanan ke sini melihat sepasang naga mirip ular raksasa itu melintas di permukaan Sungai Mahakam dari arah berlawanan.
Bimbang mereka akan menjadi korban haiwan raksaksa itu, pemandu bot berkenaan mengemudi botnya ke tepi sungai untuk memberi laluan.


"Kedua-dua ekor naga itu bergerak terus dan tidak merasa terganggu dengan kehadiran bot itu," kata seorang penduduk tempatan, Dodik, yang mendengar tentang peristiwa itu daripada keluarganya di Mahakam Ulu.
Pemandu dan beberapa penumpang bot itu kemudian merakamkan gambar raksaksa tersebut dengan menggunakan telefon bimbit berkamera.

Gambar-gambar naga raksasa itu kemudian tersebar dan menggemparkan masyarakat tempatan.
Menurut seorang penduduk di sini, terdapat dua naga yang dilihat. Salah satu haiwan itu dipercayai jantan kerana terdapat dua tanduk di kepala manakala naga betina pula tidak bertanduk.


Kedua-dua haiwan itu memiliki empat kaki, kulit berwarna hitam dengan panjang sekitar 40 meter.


.

‘Maafkan saya’


TIGER Woods sudah meminta maaf selepas didenda kerana meludah di atas green pada kejohanan golf Klasik Dubai Desert.
Bekas pemain nombor satu dunia itu didapati bersalah kerana melanggar peraturan Jelajah Eropah.

Woods mengeluarkan kenyataan dalam laman web sosial Twitter: “Jelajah Eropah betul - ia adalah satu perbuatan tidak bertimbang rasa untuk meludah sebegitu dan saya memahaminya. Hanya tidak terfikir ketika itu dan saya mahu meminta maaf.”

Jumlah denda itu tidak diumumkan kepada khalayak, tetapi kadar bagi melakukan kesalahan kecil adalah antara 250 (RM1,225) hingga 10,000 (RM49,000), satu jumlah yang kecil buat pemain yang dilaporkan menerima bayaran 1.8 juta (RM8.8 juta) untuk tampil pada kejohanan itu.


Sebaik selepas dia menerima notis mengenai hukuman denda itu, Woods ada tujuh hari untuk membuat rayuan jika dia berbuat demikian, namun pada hari pemain Scotland, Elliot Saltman memutuskan tidak mahu membuat rayuan kerana kesilapan menukar bolanya, bintang utama golf itu dijangka turut berbuat demikian.

Mungkin Woods patut memikirkan dirinya bertuah kerana dia tidak menerima hukuman lanjut di mahkamah Dubai.

Sesiapa yang meludah di tempat awam di Emiriah Arab Bersatu boleh didenda sekitar 100 (RM490) malah ada kempen dilakukan oleh kerajaan mengenainya tiga tahun lalu.

“Meludah di tempat awam adalah sesuatu yang dilakukan oleh llama. Anda berbeza - jangan meludah di kawasan umum,” menurut satu daripada iklan itu.

Ewen Murray, pengulas golf utama Sky Sports, mendedahkan kepada penonton mengenai apa yang dilakukan Woods pada lubang ke-12 selepas gagal melakukan par.

“Anda lihat etika kerjanya dan dia adalah sesuatu yang berharga kepada sukan ini dan menjadi inspirasi kepada sesiapa yang mahu menjadi pemain golf profesional,” kata Murray.

“Namun ada sebahagian daripadanya yang agak angkuh dan sombong. Ada pemain yang akan hadir selepasnya di lubang ini dan mungkin terpaksa melakukan putt di atas air ludahnya. Ia sesuatu yang tidak patut berlaku.”

Murray turut menganggap pemain itu yang meludah dikotak tee kedua pada pusingan kedua sebagai “sesuatu yang paling teruk pernah anda saksikan di atas lapangan golf”.

Woods dikatakan turut menyumpah kerana dia gagal menamatkan kemarau 15 bulan tanpa sebarang kemenangan.

Hanya satu pukulan di belakang pendahulu menjelang pusingan terakhir, juara 14 kejohanan utama itu merudum ke tangga ke-20 apabila menamatkan pusingan terakhir dengan 75 - catatan terburuknya dalam acara Jelajah Eropah sepanjang karier profesionalnya.

Woods kini gagal memenangi sebarang kejohanan dalam 17 penampilan, kali pertama sejak dia meninggalkan status amatur pada 1996.

Murray turut mengkritik Woods kerana tidak menandatangani autograf sekumpulan kanak-kanak selepas berlatih Jumaat lalu.

Walaupun Woods bukannya anggota Jelajah Eropah, dia bermain di Dubai sebagai bekas juara kejohanan itu dan tertakluk kepada peraturan pertandingan.



.

Swimming with alligators

Posing with what appear to be toothy grins, these alligators were captured in stunning close-up as they enjoyed a dip in the Florida Everglades.
Totally submerged in the murky water, photographer Jim Abernethy got within inches of the huge predators to capture the perfect image.
Brave Mr Abernethy, 52, even played snap with the creatures by copying the way alligators square up to each other in the wild.

Say cheese: Two alligators smile for the camera as they swim side by side in the Everglades National Park, Florida
Say cheese: Two alligators smile for the camera as they swim side by side in the Everglades National Park, Florida

He would raise his arm above the water, similar to the way an alligator raises its jaws - to coax the animals into opening their mouths for the 'killer shot'.
Luckily for him, the 200lb reptiles did not choose to clamp their razor sharp teeth on his arm instead.
Alligators are at their most unpredictable and dangerous while underwater.
'I gave them nicknames like "Fluffy" in the hope I would forget for a moment that they were hunters,' Mr Abernethy said.

Razor sharp: Photographer James Abernethy coaxed the alligators into opening their mouths by copying their behaviour in the water
Razor sharp: Photographer James Abernethy coaxed the alligators into opening their mouths by copying their 
behaviour in the water

'Some were actually quite friendly in an alligator way. Whenever I entered that lake the one called Fluffy would swim right up to me.
'If she came too close I would have to physically push her away with my lens.
'If any of them seemed to be showing threatening behaviour then I just got out of the water.'
Based in Florida, Mr Abernethy said he felt confident enough to enter the water because of his careful respect for alligators.

Thriving: Mr Abernethy said some of the alligators got a bit too friendly and he had to push them away with his camera lens
Thriving: Mr Abernethy said some of the alligators got a bit too friendly and he had to push them away with his camera lens


No fear: Mr Abernethy lifts his arm up in the water to coax the alligators to open their mouths
No fear: Mr Abernethy lifts his arm up in the water to coax the alligators to open their mouths


The most recent attack in the U.S. state was in July last year when teenager Tim Delano's hand was bitten off as he took a morning swim in a creek.
The 18-year-old, from Fort Myers, survived the attack by punching the alligator with his free arm until it let him go.
Hunters killed the alligator and retrieved his hand, but it was too damaged to be re-attached.
In a separate incident in November 2007, Justo Padron, 36, was killed by an alligator as he attempted to flee police officers chasing him for breaking into a car close to his home near Miccosukee Resort, Florida.
Mr Abernethy said: 'Large alligators will explode into action when they see viable prey.

'I felt safe as I was slightly larger than most of them and they rarely attack anything bigger than themselves.'
American alligators are more than 150 million years old.
Hunting by humans in the 20th century reduced their numbers heavily and saw them listed as an endangered species.
Strict hunting laws have since seen their population recover and thrive.
One million wild alligators live in freshwater rivers, lakes and marshes of Florida and Louisiana.
They commonly eat birds, raccoons, fish, turtles and snakes.


 
.

Simpan kerana rasa bersalah..


Seorang lelaki warga Korea Selatan ditahan selepas membunuh isterinya 12 tahun lalu dan menyimpan mayat wanita itu dalam kotak kadbod di kediaman anak perempuannya, kata polis, semalam.

Anak perempuannya yang berusia 20 tahun menghubungi polis Sabtu lalu selepas menemui mayat wanita di dalam kotak yang dibungkus dengan 10 lapisan plastik di kediamannya di daerah Yongsan, di sini. Cap jari mayat mengesahkan wanita itu adalah ibunya. Suspek yang dikenali sebagai Lee, 51, ditahan di Bucheon di barat daya Seoul dan kini masih disiasat kerana disyaki terbabit dalam pembunuhan itu, lapor agensi berita Yonhap memetik kenyataan pegawai penyiasat.

Lee memberitahu media, dia dan isterinya bertengkar mengenai berpindah kediaman dan beberapa hal lain.

“Saya menyimpan mayat isteri kerana saya rasa bersalah terhadapnya dan anak perempuan saya. Saya mahu menyimpan mayatnya untuk selamanya,” kata Lee. Lee disyaki menikam isterinya yang berusia 39 tahun ketika itu di kediaman mereka pada Jun 1999.

Dia kemudian meletakkan mayat isterinya ke dalam kotak kadbod dan membungkusnya sebelum dibawa ke kediaman baru di Yongsan di mana kini menjadi kediaman anak perempuannya.



.

Tanda cinta sejati??


Pada hari Valentine, simbol tradisi yang menjadi lambang cinta seperti cokelat dan bunga mawar tidak kelihatan langsung di jambatan bersejarah Tumski yang merentasi Sungai Oder, di barat Poland.
Lokasi kegemaran pasangan kekasih ini dipenuhi dengan mangga - beribu-ribu dengan pelbagai saiz dan warna yang menjadi lambang cinta sejati di situ.

“Kami melontarkan kunci dan cinta kami akan berkekalan hingga berabad-abad lamanya,” kata Jola, pelajar universiti yang mengunci mangga hari Valentine di jambatan itu bersama teman lelakinya Maciej.
“Jambatan ini menjadi tempat di mana kami mempatrikan cinta kami supaya ia tidak akan lari,” ujar Maciej yang juga pelajar universiti.

Amalan romantik ‘mengunci cinta’ turut dilihat di bandar raya lain di Eropah seperti Paris, Rome, Kiev dan Riga.

Bagaimanapun, amalan itu masih mengejutkan bagi sesetengah orang.



.

 

Lulu pages Copyright © 2011 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!